IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще изясняват собствеността на горите край "Русалка" с допълнителна експертиза

През септември 2011 г. министърът на земеделието заведе дело, като претендира от името на държавата за 182 дка гори

19:26 | 20.01.12 г.
<p>
	Изкуственият плаж в курорта &quot;Русалка&quot;, който беше разрушен от строителния контрол. Снимка: ДНСК</p>

Изкуственият плаж в курорта "Русалка", който беше разрушен от строителния контрол. Снимка: ДНСК

Окръжният съд в Добрич назначи допълнителна експертиза по делото за собствеността на земята в курорта "Русалка", съобщиха от пресцентъра на съда.

Според изслушаната на днешното заседание съдебно-счетоводна експертиза земята не е фигурирала в баланса на държавната фирма "Ваканционно селище "Русалка" за периода март-май 1991 година, а след това и в държавното търговско дружество "ВС Русалка".

Допълнителната експертиза беше назначена от съда по искане на адвоката на ответниците - "Русалка тур" ООД и "Паррус" ЕООД, въз основа на счетоводни документи на фирмата, както и документи от Централния държавен архив и от архива на някогашния Комитет по туризъм, допълват от съда.

Делото срещу собствениците на “Русалка” Николай и Евгения Баневи беше заведено от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов през септември миналата година.

Държавата претендира за право на собственост върху 182 дка гори в землището на село Свети Никола, община Каварна, които бяха прехвърлени на Баневи от бившия областен управител на Добрич Ердинч Хаджиев.

Първоначално министър Найденов искаше да претендира за около 300 дка терени от държавния горски фонд.

Делото ще се гледа отново на 20 февруари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още