IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Празните магазини във Великобритания на най-високо ниво от 2008

Близо 17% от магазините на търговските улици на Острова са били празни през февруари

08:20 | 29.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Празен магазин в Англия. <em>Снимка: kitschkitten. Лиценз: <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0" target="_blank">Creative Commons</a></em></p>

Празен магазин в Англия. Снимка: kitschkitten. Лиценз: Creative Commons

Делът на незаетите площи сред магазините във Великобритания се повиши до 14,6% през февруари, което е най-високо ниво от 2008 г., посочва се в нов доклад.

Една от основните причини за ръста в обема на свободни площи е повишението на броя на затруднените търговци, който се увеличи след Коледа 2011 г. и доведе до още повече затворени магазини, пише Ройтерс, цитирайки данни на Local Data Company (LDC).

Това е най-високата стойност от началото на статистиката на компанията преди повече от три години и половина и представлява ръст в сравнение с януари, когато делът беше 14,5%.

Това е своевременно напомняне за правителството, което трябва да даде становище за резултатите от специален доклад, констатиращ значителни затруднения, пред които са изправени търговските центрове в страната, коментира Матю Хопкинс, директор на LDC.

Миналата година правителството назначи консултанта в областта на търговията Мери Портас, за да изготви доклад за търговските улици в страната. В доклада й, който бе публикуван през декември, тя препоръчва облекчаване на бюрокрацията за търговците, по-добра координация в управлението на градските центрове и търговските зони, промотиране на търговските локации и др.

Свободните търговски площи във Великобритания отчетоха значителен ръст през последните месеци, тъй като множество търговци затвориха част от магазините си, а много други фалираха поради пониженото потребление, ограничителните мерки на правителството и ръста в инфлацията, пише Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още