IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Довършването на военното НДК върви бавно

Правителството реши да продължи финансирането на строителството, тъй като от отпуснатите през 2011 г. 10 млн. лв са усвоени само 375 хил. лв.

13:45 | 11.04.12 г.
Довършването на военното НДК върви бавно

Изразходвани са само 375 118 лева от 10-те млн., които държавата отпусна за довършването на Националния армейски комплекс (т. нар. военно НДК), съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

На днешното заседание на правителството беше взето решение да се продължи финансирането на строителните работи с оставащите  9 624 882 лева.

Средствата бяха одобрени още през 2010 г., но военното министерство реално ги получи едва в средата на миналата година заради затягането на бюджета.

Малкият размер на усвоените средства се дължи на сложността при завършването на обекта, както и заради процедурите за провеждане на обществени поръчки, уточняват от пресслужбата на кабинета.

В съобщението пише още, че военното НДК е значим обект за Министерството на правосъдието и Министерството на отбраната, а финансирането на завършването му ще даде възможност да бъдат приключени вече започналите обществени поръчки и да се разплатят извършените дейности по обекта.

На днешното си заседание министрите решиха още да отнемат  поради отпаднала необходимост правото на управление върху имоти - публична държавна собственост от Министерството на вътрешните работи (МВР) и да ги обявят за имоти - частна държавна собственост.

Имотите се намират в землището на с. Бели извор, община Враца, м. "Краище", и представляват едноетажна учебно - битова сграда и гаражи за автомобили на един етаж. Те са със застроена площ общо 2 119 кв. м, заедно с отстъпено право на строеж върху поземлените имоти, съответно с площ 29 068 кв. м.

Министърът на вътрешните работи и областният управител на област Враца ще организират предаването и приемането на имотите с протокол в едномесечен срок. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още