IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обявена е поръчка за строителния надзор при преустройството на военното НДК

Министерството на отбраната разполага с 10 млн. лева за избора на изпълнителя

16:45 | 11.11.11 г. 1
Обявена е поръчка за строителния надзор при преустройството на военното НДК

Министерството на отбраната е обявило обществена поръчка за строителен надзор и оценка на съответствието на инвестиционните проекти за преустройството на Националния армейски комплекс, известен като военното НДК, показва справка в регистъра на Агенцията по обществени поръчки.

Финансирането на дейностите по надзора ще бъде осигурено от допълнителните 10 млн. лева, които военното министерство получи в средата на годината с решение на Министерския съвет, съобщиха от министерството за Investor.bg.

Тези средства бяха отпуснати още през 2010 г., но заради затягането на бюджета ведомството тогава не ги получи реално.

Министерството не е обявило прогнозна стойност на поръчката. От отдел "Инвестиционна политика" на силовото ведомство заявиха, че не могат да кажат приблизително колко ще струва надзорът на строителните работи.

Все още обаче не е стартирала обществената поръчка за самата строителна дейност по преустройството на конферентната зала и хотелския комплекс на военното НДК, допълниха от министерството. Вероятно тя ще бъде обявена до края на тази година, а в най-добрия случай комплексът ще бъде завършен в края на следващата година.

Желаещите да участват в процедурата за строителен надзор могат да получат документацията до 27 ноември. Крайният срок за подаване на офертите е 14 декември.

Предложенията на участниците в процедурата ще бъдат отворени на 19 декември. Условието е да бъде избрана най-евтината оферта.

Строителството на Националния армейски комплекс започна през 2004 г., когато министър на отбраната беше Николай Свинаров. Досега проектът за строителството на сградата е погълнал над 30 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
turandot
преди 12 години
Това ще е поне 3-тото преустройство. Първите две се направиха от директора Стоян Стоянов по времето на Свинаров. Май още не е ясно за какво ще го ползват
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още