IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AIG се връща на пазара на имоти

Застрахователят спира с намаляването на експозициите към сектора на имотите и започва да инвестира отново

14:35 | 12.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор
AIG се връща на пазара на имоти

Застрахователната компания American International Group Inc. (AIG) планира отново да стъпи на пазара на инвестиции в имоти в САЩ.

Гигантът се отказва от плановете си да намали експозициите си към сектора на имотите, след като почти фалира и бе спасен от правителството във Вашингтон през 2008 г., съобщава Wall Street Journal.

До неотдавна AIG разпродаваше портфейла си от имоти, който някога беше на стойност 24 млрд. долара и беше пълен с първокласни сгради по целия свят, за да може да изплати дълговете си към държавата и да остане на повърхността.

Сега обаче компанията прави планове за нови инвестиции в САЩ, които ще стартират по-късно тази година.

Според добре информирани източници един от отделите за недвижими имоти на компанията се е свързал със строители на нови сгради с апартаменти в големи градове.

От AIG нямат конкретни цели за размера на бъдещите инвестиции, но източниците на изданието твърдят, че те могат да достигнат стотици милиони долари годишно.

Намеренията на AIG очертават една засилваща се тенденция сред застрахователните компании да увеличават дяловете си в имоти, след като пазарът започна да се съживява от период на остра корекция. Още няколко големи фирми от бранша правят подобни стъпки.

New York Life Insurance например обяви, че е отделила средства за ипотеки за бизнес имоти и дялове в имотни проекти. Според запознати размерът им може да достигне 1 млрд. долара.

Northwestern Mutual пък миналата година инвестира 1,57 млрд. долара в имоти.

AXA Real Estate, поделение на френската застрахователна компания AXA SA и една от най-големите фирми за управление на имоти в Европа, събира пари за два от фондовете си в САЩ и очаква скоро да започне да инвестира.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още