IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кредитори налагат все повече възбрани върху жилища в САЩ

През март са изпратени повече уведомления за възбрана спрямо февруари

13:31 | 13.04.12 г.
Кредитори налагат все повече възбрани върху жилища в САЩ

Все повече жилища в САЩ влизат в процедура по налагане на възбрана, предаде AP, като се позова на данни на компанията RealtyTrac.

Броят на имотите, получили уведомления за възбрана за първи път през март, е нараснал със 7% до 101 939 жилищни единици на месечна база.

Това е трети пореден месец на повишение за тази година и най-силният ръст от октомври миналата година насам.

Според експерти увеличението е резултат от засилената активност на банките спрямо собствениците, които закъсняват с вноските по ипотеките си.

Активността по налагането на възбрани се забави рязко през есента на 2010 г., когато се появиха съмнения, че някои банки и компании за обслужване на ипотеки са обработвали документи за възбрана без да ги проверяват.

През февруари тази година най-големите ипотечни кредитори в САЩ постигнаха извънсъдебно споразумение с държавата, което позволи на финансовите институции да предприемат мерки по проблемните кредити, плащанията по много от които бяха забавени с месеци и дори години.

Въпреки отчетеният месечен ръст обаче активността при налагането на възбраните като цяло през март се е забавила до най-ниското си темпо от юли 2007 г.

Банките пък са отнели принудително 55 075 жилища, или с 14% по-малко от февруари и с 25% по-малко от март 2011 г.

От RealtyTrac очакват през тази година подобна участ да сполети общо 1 млн. жилища в сравнение с 804 хил. за миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още