IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 50% от площите в новия мол Paradise Center са отдадени

32-метрово виенско колело и скоростно влакче на покрива ще са част от забавленията в новия мол

17:17 | 24.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Изглед към Paradise Center. <em>Изображение: Paradise Center</em></p>

Изглед към Paradise Center. Изображение: Paradise Center

Един от трите мола, които се изграждат в момента в столицата, се похвали с отдадени над половината площи няколко месеца преди откриването.

Малко над 50% от общата отдаваема площ е отдадена с подписани договори, каза Марин Караколев, старши консултант Търговски площи във Forton International, които са консултант по проекта, по време на конференцията за имоти BalRec.

Проектът, който се реализира с инвестиция от приблизително 150 млн. евро, е планирано да бъде открит през втората половина на 2012 г.

Той разполага с 80 хил. кв. м отдаваема площ, от които 25 хил. кв. м се предвижда да бъдат развлекателни площи.

Сред наемателите ще бъдат Zara и други марки на испанската Inditex, New Yorker, Benetton, Terranova, Caliope, Reserved, както и H&M, която миналия месец отвори първия си магазин у нас.

Френската верига хипермаркети Carrefour ще има магазин на площ от 8 хил. кв. м в мола. За пръв път у нас тя ще присъства със своя формат Carrefour Planet, с който тя оперира в още няколко европейски града.

Голям кинокомплекс с 14 зали ще направят и Cinema City, а Orange Fitness ще имат комплекс на 4 хил. кв. м, който ще включва плувен басейн.

Сред останалите големи наематели ще е Техномаркет с формата Техномаркет @Home, като в мола ще има също тематичен увеселителен парк на 8 хил. кв. м, конферентна зала, медицински диагностичен център, целогодишна ледена пързалка, 32-метрово виенско колело и скоростно влакче на покрива.

Молът, който се изгражда върху терен от 36 дка на кръстовището на бул. Черни връх и бул. Сребърна, ще има 240 магазина, разпредели на три търговски нива.

По думите на Караколев до мола ще може да се стига и с метро, чийто втори лъч ще има станция на търговския център с топла връзка до него.

Инвеститор в мола е дружеството Bulfeld EOOD, в което акционери са руските бизнесмени Паата Гамгонеишвили, Роланд Исаев и Йосиф Блаошвили. Те стоят и зад дружеството, купило търговски център "Илиянци". Паата Гамгонеишвили също така е заместник-председател на руската банка "Славянский кредит".

Вижте тук как ще изглежда молът

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още