IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Н. Китов: 2012 г. все още има шанс да е успешна за пазара на електроника

Евро 2012 може да даде тласък на сектора, смята директорът на Техномаркет

08:10 | 05.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Н. Китов: 2012 г. все още има шанс да е успешна за пазара на електроника

Спадът, който характеризира пазара на електроника през последните няколко години, не промени своя ход и в началото на 2012 г. Това коментира пред журналисти Николай Китов, управляващ директор на „К енд К Електроникс“, след края на конференцията за представянето на Sofia Ring Mall.

„К енд К Електроникс“ е компанията, собственик на веригата хипермаркети за електроника „Техномаркет“.

Въпреки това пазарът тази година има шанс да се засили поради предстоящото Европейско първенство по футбол, което обикновено има положителен ефект върху продажбите на електроника.

Той каза, че всяка поредна година от началото на кризата продажбите в сектора се понижават спрямо предишната година. От началото на годината досега спадът е може би около 10% в сравнение със същия период на 2011 г., която пък бе с близо 5% по-слаба от предходната.

Относно спада през години от началото на рецесията той коментира, че понижението е значително, като някои сегменти са се свили с до 50% в сравнение с преди това.

Китов коментира, че според наблюденията и разговорите с наемателите на редица молове развлекателните обекти, включително заведенията за хранене, показват по-добри резултати в сравнение с останалите.

Въпреки това според него положително за моловете е да намират начини да привличат поток от посетители, въпреки че продажбите не винаги са такива, каквито търговците очакват.

Предпочитам да има клиенти. Когато времената се оправят, те ще започнат да пазаруват повече, смята той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:28 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още