IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавата прехвърля имоти на малки общини, за да изпълняват европроекти

Терените се намират в пет населени места

16:08 | 09.05.12 г.
Държавата прехвърля имоти на малки общини, за да изпълняват европроекти

Правителството предостави имоти публична държавна собственост на пет общини, които ще ги ползват за административни и обществени дейности, предаде пресцентърът на Министерския съвет.

Община Димово ще стопанисва терен около пещерата "Венец", която се намира в близост до сръбската граница. Местната власт ще използва имота за реализирането на проект по оперативна програма "Трансгранично сътрудничество България-Сърбия".

Проектът предвижда облагородяване на пространството около пещерата и прокарване на алеи. След изпълнението на проекта общината ще кандидатства за финансиране по линия на програмата за селските райони, в частта за насърчаване на туристическите дейности.

Останалите имоти са в Сливен, Смолян, Русе и община Бойница, като терените отдавна не се използват от дървжавната администрация, като в същото време ще се ползват за различни общински дейности, се посочва в прессъобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още