IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Управляващите може да се откажат от пълната забрана на строителство по плажовете

Между първото и второто четене на закона за черноморското крайбрежие ще се направи предложение да остане сегашният режим на застрояване

15:05 | 11.07.12 г. 5
Управляващите може да се откажат от пълната забрана на строителство по плажовете

Пълната забрана за строителството на първа линия по крайбрежието може да отпадне от Закона за устройството на черноморското крайбрежие, съобщи пред журналисти депутатът от ГЕРБ Любен Татарски, който председателства и комисията по регионална политика в парламента.

Предложението да бъде въведена пълна забрана на строителството върху пясъчната ивица и в зона А от черноморското крайбрежие, отстояща на сто метра от плажовете, с изключючение на парковетe и обектите за спортни и културни дейности, дойде от регионалния министър Лиляна Павлова.

По думите на Татарски обаче заради недоволството от въвеждането на пълна забрана на строителство на първа линия, изразено от кметовете на общините по Южното Черноморие, депутатите от ГЕРБ ще предложат да бъде запазен старият режим.

„Между първо и второ четене предложението ще бъде дискутирано и съм убеден, че ще намерим по-правилното решение“, посочи Любен Татарски.

Депутатите днес приеха на първо четене новите текстове от Закона за устройството на черноморското крайбрежие. С него е регламентирана и новата облекчена процедура за предоставяне на морските плажове на концесия.

Предвижда се конкурсът да се извършва в двумесечен срок от влизането в сила на решението на Министерския съвет за откриване на процедура за предоставяне на концесия.

В закона се дава определение на „морски плаж“, както и се регламентира процедурата по създаването на изкуствени пясъчни ивици.

Предвижда се още част от приходите от концесионните възнаграждения и наеми да могат да се използват за благоустрояване на прилежащите територии на морските плажове.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
stoiloff
преди 11 години
Това не трябва да се допуска! Плажовете и сега са толкова мръсни и толкова райски кътчета са затрити!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
amanotumnici
преди 11 години
Щом не успяха да застроят Витоша, сега опит да се застроят плажовете ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
melon
преди 11 години
То по-осрано от сега едва могат да го направят...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още