IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руснаците обръщат поглед и към имотите в планинските ни курорти

Причина са „изключително ниските цени“, на които може да се придобие имот там, казват брокери

11:49 | 17.07.12 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Комплекс в Банско, в който компанията продава апартаменти на цени от 29 хил. евро. <em>Изображение: Appreciating Assets</em></p>

Комплекс в Банско, в който компанията продава апартаменти на цени от 29 хил. евро. Изображение: Appreciating Assets

„Стотици милиони евро“

От друга страна, Дилан Кълън твърди, че не всички продавачи, с които работи, са в затруднено положение. Много от тях продават в чужбина, за да купят имот в Ирландия или Великобритания.

Миналата година обаче той бе казал за Investor.bg, че някои от продавачите са готови да понесат значителна загуба, за да продадат имота си у нас.

Забелязваме коренна промяна в мотива за продажба през последната година, твърди предприемачът пред Guardian.

Много ирландци и британци забелязват изгодни сделки на родните си пазари. Преди няколко години те купуваха имоти като инвестиция в България, тъй като не можеха да си позволят покупка в собствената си страна, където цените бяха прекалено високи.

С 50 хил. евро те не можеха да си покрият дори първоначалната вноска в Ирландия, но можеха да си купят апартамент с две спални на Черно море.

"Време е да върнем ирландските пари обратно у дома, въпреки че винаги казвам на клиентите си както тук [Ирландия], така и във Великобритания, че може да не успеят да вземат толкова, колкото са платили за своя български имот", казва той.

Кълън се надява, че ще може да върне капитали от порядъка на „стотици милиони евро“ от продажби на имоти по Черноморието и други райони, в които ирландците са пазарували през годините на бума.

По-късно тази година компанията му смята да започне да продава на понижени цени и испански имоти, които ирландци и британци са склонни да продават. За купувачи тя се надява отново да привлече интереса на руснаците.

В заключение, докато отпива от кафето си, Кълън изрича думи, които вече рядко могат да се чуят на пострадалия тежко от кризата ирландски пазар на имоти.

„Обичам бизнеса с имоти, тъй като има много малко активи, които можеш да купиш, за които искрено можеш да сложиш ръка на сърцето си и да кажеш: „Няма значение, винаги ще струват нещо“. За разлика от акциите този пазар никога няма да се обезцени до нулата“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:48 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
теслата
преди 11 години
Продавам къща в с.Червена Свищовско 90 кв-м- на два етажа и гараж. След ремонт. ПВЦ дограма,мокет гипскартон, санирана! След ремонта не е живяно в къщата. Оборудвана и готова за обитаване! Двор 1800 кв.м. с овощна градина. БОНУС: Давам 3 / три/ дка земеделска земя за ползване в продължение на три години. Цена 6000 евра! Повече информация на тел: 0877192781 - Манев!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
naso_fr
преди 11 години
Ами платена е, то за това и няма авторите под нея. В инвестор често правят това.Под статията на Адрес миналата седмица имаше 2 имена, ама ябно не им е приятно да ги обвиняват в платени статии и хората ги крият сега.Инвестор-а май не разбира че със селски номера губи аудитория. Тия ефтини номерца да ги въртят в Аха-то. Там аудиторията е по-наивна. Тук имотния сектор има само чужди преведени новини и лобистки статии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
ТАТО
преди 11 години
на това му викат "ПЛАТЕНА СТАТИЯ"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
melon
преди 11 години
Това не са анализи, а мечти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
aikmana
преди 11 години
ууууф вече с тези "анализи" беее! Тъпо, тъпо, тъпо, тъпо....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още