IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпускат се допълнително 5,5 млн. лв. за военното НДК

Общата стойност на ремонта ще е 15 милиона лева, уточни министърът на правосъдието Диана Ковачева

16:18 | 19.09.12 г.
Отпускат се допълнително 5,5 млн. лв. за военното НДК

Дават се 5,5 млн. лева допълнително за ремонта на военното НДК. Това обяви премиерът Бойко Борисов преди началото на днешното заседание на Министерския съвет.

Сградата на Националния армейски комплекс или т. нар. военно НДК се ремонтира, за да бъдат настанени в нея Софийският районен съд и Софийската районна прокуратура.

По думите на Борисов един от корпусите е готов и там ще бъдат направени 35 съдебни зали. Той посочи, че това, което е построено досега също ще се ремонтира, защото е протекло.

Министърът на правосъдието Диана Ковачева уточни, че цената на ремонта ще е общо около 15 милиона лева. Според нея преместването ще реши проблема с натовареността, като ще има възможност да бъдат назначени повече съдии.

Освен тези пари още 1 млн. лева ще бъде даден за сградата на бул. „Цар Борис III". Тези средства ще бъдат добавени към парите за ремонт на сградата, тъй като се налага да бъде направен ремонт на покрива на сградата, в която ще се помещава архивът на Софийски районен съд. Ковачева каза, че с тези допълнителни средства изцяло е обезпечен ремонтът на двете сгради и се решава проблемът със Софийски районен съд.

Ремонтът на военното НДК трябва да приключи до лятото на 2013 г. До януари пък се очаква да завърши ремонтът на тази част от сградата на бул. "Цар Борис III", в която ще се настанят гражданските съдии от Софийския районен съд. 

Още за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:18 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още