IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Централна и Източна Европа все по-привлекателна за инвестиции във ВРО сектора

Полша, Чехия, Словакия, Унгария и Румъния насърчават международните компании да инвестират в центрове за изнесени услуги, за аутсорсинг на бизнес процеси и ИТ

12:20 | 04.10.12 г.
Централна и Източна Европа все по-привлекателна за инвестиции във ВРО сектора

Държавите от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) привличат все повече инвестиции в сектора на изнесените бизнес услуги, както и вложения от западноевропейски и презокеански компании заради силното предлагане на висококачествени офис площи на конкурентни цени и добре образованата работна ръка.

Това посочват експерти от консултантската компания Jones Lang LaSalle, цитирани от онлайн изданието Property Investor Europe.

Полша, Чехия, Словакия, Унгария и Румъния насърчават международните компании да инвестират в центрове за изнесени услуги, за аутсорсинг на бизнес процеси и информационни технологии в региона.

Хърватия ще се присъедини към Европейския съюз догодина и също е силна алтернатива, наред със Сърбия, която в момента е със статут на кандидат-член на Еврообщността.

"Секторът на имотите в региона в момента е добре позициониран, за да приеме компаниите, които се разрастват или навлизат на пазара", се посочва в изследването.

Повечето пазари в Централна и Източна Европа, както в столиците, така и в големите регионални градове, са благоприятни за наемателите, като им осигуряват щедро предлагане на висококачествени и съвременни офиси на конкурентни цени.

В същото време обаче инвеститорите трябва да планират проектите си достатъчно рано, тъй като затягащите се условия на финансиране изискват от строителите да имат предварителни договори за наем още преди да започнат строителните дейности.

От 2008 г. до 2011 г. Полша и Румъния заемаха съответно седмо и девето място в топ 10 на световната класация за дестинациите за чужди инвестиции според броя на работните места в изнесените центрове за услуги, контакти с клиенти и техническа поддръжка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още