IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчитат ръст на сделките с ваканционни имоти през изминалия летен сезон

Най-голям интерес към жилища по Черноморието продължават да проявяват руснаците

15:55 | 30.10.12 г.
Отчитат ръст на сделките с ваканционни имоти през изминалия летен сезон

Ръст на сделките с ваканционни имоти през изминалия летен сезон отчитат от консултантската компания Аrco Real Estate.

Най-голям интерес към жилища по Черноморието продължават да проявяват руснаците. Около 90% от търсенето идва от руски граждани, повечето от които планират активно да използват имотите за почивка през летния сезон.

Най-активни на пазара на ваканционни имоти по крайбрежието са местните предприемачи, посочват от агенцията. Заради повечето сделки през тази година някои строителни компании са започнали работа по нови проекти, които да започнат да предлагат на клиенти от следващата година.

Според компанията качествен имот в затворен комплекс или в сграда, която предлага на собствениците достъп до допълнителни услуги и удобства, струва между 700 и 1 300 евро за кв. м.

Консултантите изчисляват, че инвестиция в подобен имот може да струва около 30 хил. евро, тъй като в основната си част на пазара се предлагат малки апартаменти с една или две стаи.

Наскоро инвестиционната компания GreenLife също отчете повишение на активността на пазара на ваканционни имоти в България, особено през летните месеци.

Редом с руснаците обаче от компанията откроиха още една група активни купувачи – българи, които живеят в чужбина, но искат да притежават имот в България, движени донякъде и от носталгията по родината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:26 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още