IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Секторът на търговските имоти ще е най-предпочитан от инвеститорите в Европа

Очертават се и нишови възможности в сектора на офисите, хотелите и центровете за данни на Стария континент

11:35 | 21.12.12 г.
Секторът на търговските имоти ще е най-предпочитан от инвеститорите в Европа

И през 2013 г. секторът на търговските имоти ще продължи да е най-предпочитаният от ключовите инвеститори, които търсят начин да избегнат риска.

Това е посочено в годишния доклад за инвестиционните стратегии на LaSalle Investment Management, цитиран от онлайн изданието PropertyEU.

Очаква се догодина да има по-малко сделки в сравнение с 2012 г., тъй като инвеститорите ще продължат да са неохотно настроени по отношение на продажбите. Фокусът ще е върху първокласните имоти с отлична локация във водещите градове или обекти, построени по изисквания на клиента във второстепенните градове.

Най-добри възможности вероятно ще предоставят търговските центрове в Германия и Франция, докато във Великобритания най-добрият избор за инвеститорите са супермаркетите и висококачествените търговски паркове.

Като се има предвид, че кредитните условия ще останат затегнати и догодина, мецанин дълговете ще предоставят най-добрата възвръщаемост в Европа.

Според консултантската компания при ключовите аквити може да бъде постигната обща възвръщаемост в рамките на 8-10%, а при по-рискови сделки е възможна и по-висока възвръщаемост.

Пазарите близо до централните бизнес райони също ще предоставят добри възможности. Ще продължи ръстът в технологичния сектор, както и при големите вериги за домакински стоки и свързаните с тях компании, прогнозират експертите.

Според LaSalle догодина ще има изобилие от ключови активи на добри цени в Европа, но едва ли ще има възможност за покупка на първокласни активи с високо качество с голяма отстъпка.

Инвестиционният мениджър прогнозира и нишови възможности в сектора на офисите, хотелите и центровете за данни на Стария континент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:12 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още