IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителят на Trump Tower във Филаделфия поиска защита от кредитори

Компанията VTE Philadelphia LP се опитва да спаси проекта за луксозния жилищен и хотелски комплекс

16:30 | 09.01.13 г.
Строителят на Trump Tower във Филаделфия поиска защита от кредитори

Свързана с Доналд Тръмп компания, сформирана за строителството на луксозен хотел и жилищен комплекс във Филаделфия, е подала заявление за фалит в началото на тази седмица, за да предотврати възбрана от кредитор, предаде Ройтерс.

VTE Philadelphia LP, която притежава незастроен парцел на р. Делауеър, върху който трябва да бъде изградена Trump Tower във Филаделфия, е подала заявлението в Ню Йорк.

Кредиторът на дружеството US Bank по-рано получи разрешение от съд във Филаделфия да наложи възбрана върху имота.

В тази връзка от VTE поясняват, че причината за подаването на заявлението е била да се избегне насрочният търг за парцела и да се намерят инвеститори, които да спасят проекта.

VTE бе основана през 2005 г. за построяването на луксозния комплекс на 45 етажа. Първоначално се планираше строителството да приключи през 2009 г., но кризата на пазара на имоти осуети проекта.

Компанията е декларирала активи и задължения за по около 11,5 млн. долара. По нейни думи дълговете й към US Bank възлизат на 17 млн. долара, като се смята, че притежаваният от нея парцел струва по-малко от тази сума.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:22 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още