IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Soho China продава две бизнес сгради в Шанхай

Общата стойност на двете сделки възлиза на 853 млн. долара

13:27 | 28.02.14 г.
Soho China продава две бизнес сгради в Шанхай

Soho China Ltd., най-големият строител в централния бизнес квартал на Пекин, ще продаде две от офис сградите си в Шанхай, предаде Bloomberg.

Фирмата е подписала споразумение с Financial Street Holdings Co. - строител в централния бизнес район на китайската столица, за продажба на целия си дял в Soho Hailun Plaza и свързаните с него заеми, както и Soho Jing'an Plaza за около 853 млн. долара.

"Ще оптимизираме активите си, като продадем някои проекти на сравнително нецентрални локации и купим по-добре в подходящ момент", заяви президентът на дружеството Пан Шъи. "Дългосрочната ни стратегия да държим и управляваме офис сгради на ключови локации в Шанхай и Пекин няма да се промени", допълни той.

Между 2014 и 2015 г. на пазара  в Шанхай ще излязат първокласни офиси с обща площ около 2 млн. кв. м. Това е два пъти повече в сравнение с предходните две години, показват данни на брокерите от Savills Plc. Около 70% ще са на места, които не са с ключово местоположение, включително близо до по-малкото летище в Шанхай в западната част на града и района, където през 2010 г. се проведе Световното изложение.

Лудзядзуей от източната страна на р. Хуанпу в Пудун е основният финансов квартал в Шанхай. Там се намира 632-метровата Shanghai Tower, която ще бъде най-високата сграда в Китай при завършването си догодина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още