IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът в цените на жилищата във Великобритания продължава да се забавя

Предложените данъчни облекчения от финансовия министър Джордж Озбърн обаче може да обърнат тренда

09:49 | 11.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Потенциалните купувачи може би забавят покупките на имот в очакване на изборите през май догодина. <em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Потенциалните купувачи може би забавят покупките на имот в очакване на изборите през май догодина. Снимка: архив, Ройтерс

Ръстът на цените на жилищата във Великобритания продължава да се забавя за шести пореден месец. Това сочат данните за ноември на Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), цитирани от агенция Bloomberg.

Индексът на RICS, който следи жилищните цени, е паднал до най-ниската си стойност от май 2013 г. насам. Сега той е 13 пункта, докато през октомври е бил 20. 

Потенциалните купувачи може би забавят покупките на имот в момента в очакване на изборите през май догодина, обясняват анализаторите от института.

Забавянето в ръста на цените обаче може да е временно, защото британците са привлечени към пазара заради направените от правителството промени, свързани с намаляването на данъците при покупката на дом. През миналата седмица правителството обяви, че намалява разходите за покупка на жилище за по-голямата част от населението.

Реформата в данъчното облагане при покупката или продажбата на имот (stamp duty), която бе обявена от финансовия министър Джордж Озбърн, може да обърне тренда в цените на жилищата, който се наблюдава в последните месеци, смятат анализаторите. Според RICS сделките с имоти може да се увеличат с до 5% през следващата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още