IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спират концесията на терминал Варана-Запад поради липса на кандидати

Решението на правителството за отдаване на концесия на терминала е било взето тази година на 31 май

12:31 | 20.10.05 г.
Спират концесията на терминал Варана-Запад поради липса на кандидати
Правителството реши да приключи процедурата за отдаване на концесия на "Пристанищен контейнерен терминал Варна-Запад". Обявеният едностепенен неприсъствен конкурс за определяне на концесионер на терминала няма да се състои поради липса на заявления за участие в конкурса в установения от комисията срок, съобщи правителствената информационна служба след заседанието на кабинета.

Решението на правителството за отдаване на концесия на терминала е било взето на 31 май тази година. В посочения срок за купуване на конкурсни книжа интерес са проявили двама кандидати, но нито един от тях не е подал заявление за участие в конкурса.

На днешното си заседание правителството реши да отдаде на концесия находището за пясъци "Хидроекопим-1", което се намира в землището на с. Челопечене, район Кремиковци. Площта на находището е 635 537 квадратни метра.

За концесионер е определен "Хидроекопим" ООД, София. Дружеството трябва да предостави цялостен работен проект за добив и първична преработка за осъществяване на свързаните с концесията дейности, годишни работни проекти, както и проект за рекултивация на концесионната площ.

Добитите пясъци ще се използват като суровина при производството на бетони, пътни основи и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още