IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Средно 1 700 евро за кв. м за вила в голф комплекса BlackSeaRama

Компанията смята да инвестира 100 млн. долара в комплекса в период от три години, считано от юли 2005 г.

17:29 | 23.02.06 г.
Автор - снимка
Създател
Вече са продадени няколко вили на чужди и български граждани. Снимка: BlackSeaRama
Вече са продадени няколко вили на чужди и български граждани. Снимка: BlackSeaRama
Средната цена на кв. м за вила в голф комплекса BlackSeaRama, който се изгражда край Балчик, ще бъде 1 700 евро, каза маркетинг мениджърът на инвеститора на проекта Блексирама АД Виолета Будева за Investor.bg.

"Компанията смята да инвестира 100 млн. долара в комплекса в период от три години, считано от юли 2005 г.", каза Красимир Гергов, президент на Българската голф асоциация.

"Проектът няма главен изпълнител. Работим с различни подизпълнители", добави Будева. "Главната атракция на проекта е първото по рода си в България шампионатно голф игрище с 18 дупки, за чийто дизайнер е привлечен легендарният Гари Плеър."

Освен голф игрището на територията на комплекса ще има тенис кортове, спа-център, фитнес зали, футболни игрища, много басейни и други спортни съоръжения.

Общата площ на комплекса е 997 дка, от които 650 дка ще бъдат използвани за голф игрището и спортните съоръжения. На останалата част от територията ще бъде изградена инфраструктурата и вилните селища. Вилите ще бъдат два вида - индивидуални и редови (detached и attached) и се планира да наброяват около 500 броя.

Бюджетът за изграждане на голф игрището е 10 млн. евро. Същата е и сумата, планирана за изграждане на инфраструктурата на обекта. Останалата част от инвестициите ще бъде използвана за строителството на имотите и на спортните обекти и съоръжения.

В момента се извършват довършителните строителни дейности по първото вилно селище "Bell Tower", което се състои от 25 редови къщи. Първите 9 дупки на голф игрището са оформени и се очаква да бъдат официално открити през септември тази година. Целият проект ще бъде завършен през 2008 г.

"Целевата група на BlackSeaRama включва клиенти със средно и по-високо ниво на доходи, както български, така и международни граждани", каза Будева.

До момента има вече продадени няколко вили на чужди и наши граждани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още