IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ProLogis продаде дял от европейски фонд за имоти с 28% отстъпка

Нетните приходи от продажбата ще бъдат използвани за намаляване на дълга на компанията

10:26 | 16.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
ProLogis продаде дял от европейски фонд за имоти с 28% отстъпка

Prologis European Properties обяви, че е завършила продажбата на остатъчния си дял във фонда за имоти Prologis European Properties Fund II (PEPF II) на шест международни инвеститора.

Цената на продажбата на дела от 10% е 14,4 млн. евро, като по този начин компанията се е отказала от бъдещи инвестиции, които е трябвало да направи във фонда, на стойност 174 млн. евро. Делът е бил продаден с отстъпка от 28% спрямо оценката на дела от декември 2008 г.

През декември компанията продаде дял от 20% във фонда с отстъпка от 30% на своята компания майка ProLogis.

Като цяло продажбата на дела на компанията я освобождава от ангажимента за бъдещи инвестиции от 533 млн. евро в PEPF II до август 2010 г. Компанията имаше намерение да инвестира общо 900 млн. евро във фонда за три години.

Нетните приходи и от двете продажби ще бъдат използвани за намаляване на дълга на компанията.

Фондът PEPF II, който се фокусира върху инвестиции в индустриални имоти и е 25% собственост на американската компания за имоти ProLogis, отчете загуба от 578 млн. евро за 2008 г.

Листнатата в Ню Йорк ProLogis е един от най-големите собственици, мениджъри и строители на логистични площи в света. Подобно на повечето публични компании за имоти в САЩ и Европа, акциите й отчетоха значителен спад миналата година. Компанията предприе преструктуриране и обяви планове значително да свие обема на проектите си в процес на развитие в отговор на глобалната финансова криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още