IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

25 хил. евро за два жилищни проекта в София

Фондът Engel East Europe започва продажба на жилищни проекти у нас

16:57 | 06.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
25 хил. евро за два жилищни проекта в София

Инвестиционният фонд за имоти Engel East Europe N.V съобщи, че е постигнал споразумение за продажбата на два от своите проекти и управляващата компания в София за общата сума от 25 хил. евро.

Купувач по сделката не се посочва. В съобщението на компанията до Лондонската борса, в което обявяват продажбата, не е посочено и за кои конкретно жилищни проекти става дума.

Investor.bg не успя да се свърже с представителите на компанията в България. От офиса на Engel в Израел не бяха на разположение за коментар, а Санди Джеймисън от Libertas Capital Corporate Finance Limited, финансов консултант на компанията, каза, че няма информация.

Финансовият ефект от продажбата за компанията е загуба от 400 хил. евро и понижение на банковите й задължения с 1,3 млн. евро.

Продажбата е част от политиката на компанията за понижение на обема от дългове и фокусиране на отдела й за жилищно развитие върху ключовите географски райони, а именно Полша и Чехия, съобщават от Engel.

Фондът има проекти в редица страни в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), сред които България, Румъния, Сърбия, Унгария и др.

У нас компанията развиваше няколко жилищни проекта в София, сред които проекта „Панорама“ в кв. Витоша, Vitosha Palace в кв. „Павлово“ и други. През 2008 г. тя реши да се откаже от проекта за изграждане на 430 жилищни единици в кв. „Горна баня“ в София.

От няколко години тя се опитва да продаде проекта „Панорама“, който се маркетираше и под името Boutique Apartments, но до сделка не се стигна.

В края на октомври миналата година бе обявено, че компанията се нуждае незабавно от около 400 хил. евро, за да покрие краткосрочните си капиталови нужди.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още