IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как изглежда сградата, която Енемона купи през миналия месец?

Сградата беше купена през миналия месец за 2,75 млн. евро от БТК

08:14 | 26.04.10 г.
Как изглежда сградата, която Енемона купи през миналия месец?

Как изглежда сградата, която Енемона купи за 2,75 млн. евро от БТК през миналия месец? В отговор на читателски запитвания Investor.bg направи  снимки на имота.

 

Сградата е в гр. София, кв. Слатина, ул. Коста Лулчев 20. Намира се между Sky City Mall и хотел Плиска, като граничи с Националното училище за танцово изкуство. Разположен е на 20 минути от метростанция Жулио Кюри. На 5 минути от Цариградско шосе (спирка Плиска) и до трамвайна спирка на бул. Шипченски проход.

Общата застроена площ на парцела е 5 360 кв. м, разположена на 4 етажа по 1 340 кв. м. Цената на квадратен метър разгъната застроена площ е 513 евро, но със сградата е придобит и парцел от 3 500 кв. м., което значително понижава цената на квадратен метър РЗП.

В момента на парцела са разположени 50 паркоместа.

Покупката на сградата за 2,75 млн. евро (5,38 млн. лв.) е със 17%, или с 900 хил. лв., по-евтино от опцията дружеството да я придобие срещу 6,29 млн. лв., както предвиждаше проекто-решение на Общо събрание на акционерите на Енемона АД.

На 20 април Енемона сключи договор за 55 млн. евро по изграждането 3 и 4 блок на словашкия АЕЦ Моховце, собственост на дъщерна на италианската Enel.

На 28 април ще стартира търговията с привилегированите акции на Енемона. На БФБ-София вече се търгуват обикновените акции, облигациите и варантите на дружеството.

Дружеството е единственото сред компаниите в SOFIX, което има маркет-мейкър.

За последните 12 месеца акциите му поскъпват с 18,95% до 9,29 лв. за акция и 110,9 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Енемона АД - привилегировани акции(E4AP)

Енемона АД - Варанти(ZNOA)

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още