IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВУЗФ организира онлайн конференция за повишаване на квалификацията на учителите

Тя ще протече в три панела, всички участници ще получат електронни сертификати за преминатото обучение

13:11 | 18.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация:&nbsp;ВУЗФ</em></p>

Илюстрация: ВУЗФ

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира национална научно-приложна конференция на тема "Повишаване на квалификацията на учителите - проблеми и перспективи". Тя ще се проведе онлайн на 25 март от 10 часа в плаформата Google Meet и в нея възможност да се включат ще имат експерти от МОН, СБУ, директори на училища и преподаватели

Тя ще протече в три панела, като по време на първата част експертите ще направят анализ на реалното състояние на квалификацията на учителите и нормативната уредба, както и на това как продължаващата квалификация на учителите влияе върху качеството на обучението. Учителят в новата социална и дигитална реалностотражението на COVID-19 върху учебния процес и съвети за подобряване на ефективността му в електронна среда също ще бъдат сред основните теми. 

Във втория панел водещи преподаватели във ВУЗФ, съчетаващи успешно академична и бизнес кариера, ще представят своя опит по различни теми, сред които създаването на предприемачи в училище, дигиталната трансформация в средното образование, стратегическия и финансов мениджмънт на образованието, управлението на училищен бюджет и много други ценни за учителите теми.

Основни презентации по време на форума ще изнесат д.ик.н. Янка ТакеваРадостина Новакова, МОН,проф. д-р Виржиния Желязкова, зам.-ректор по учебната дейност и качеството, ВУЗФ, доц. д-р Радостин Вазов, зам.-ректор по европейски проекти и продължаващо обучение, ВУЗФ, проф. д-р Боян Дуранкевпроф. д-р Али Вейсел, доц. д-р Красимир Тодоровакад. Сава Гроздев и др.

Третият панел ще бъде посветен на добрите практики и ефективното образование. В него опит ще обменят директори и учители от средните училища. В конференцията ще вземат участие учители и директори от средните училища в цялата страна, преподаватели във ВУЗФ, експерти и анализатори по въпросите на образованието, представители на МОН, Синдиката на българските учители, бизнеса, академичните и научните среди.

Конференцията се организира под патронажа на д.ик.н Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители (СБУ) и с подкрепата на СБУФорумът ще бъде открит от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов и от д.ик.н Янка Такева

Всички участници ще получат електронни сертификати за преминатото обучение.  Програмата на конференцията можете да видите ТУК. Конференцията е без такса за участие, но със задължителна регистрация. Местата са ограничени. Крайният срок за регистрация е 22 март 2021 г. на е-mail: marketing@vuzf.bg. Събитието ще бъде излъчвано и на живо във Facebook страницата на ВУЗФ. 

Конференцията се организира с подкрепата на “Централна кооперативна банка” АД, “Българска роза” АД, “Дънди Прешъс Металс Челопеч” ЕАД и “К Метал” ООД.

Медийни партньори на събитието са Investor.bg, Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, в. “Учителско дело”, Inews.bg, Uchi.bg и Azcheta.com.

Последна актуализация: 19:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от За начинаещи виж още

Коментари

Финанси виж още