IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Атанас Буров“ дава 5 стипендии за явяване на изпит за CFA и FRM

Подпомагането ще бъде предоставено на кандидати, които се явяват на изпита за първи път, класирането ще е на база на резултатите от конкурса

14:10 | 14.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Възпитаници на &quot;Атанас Буров&quot;. <em>Снимка:&nbsp;Фондация &bdquo;Атанас Буров&ldquo;</em></p>

Възпитаници на "Атанас Буров". Снимка: Фондация „Атанас Буров“

Фондация „Атанас Буров“ има удоволствието да обяви за втори път в своята дългогодишна история конкурс за три стипендии за подпомагане явяването на изпит за първо ниво на професионалната акредитация Chartered Financial Analyst (CFA) и две за Financial Risk Manager (FRM). Средствата са изцяло набрани от целеви дарения на приятели, възпитаници и стипендианти на фондацията на благотворителен коктейл проведен на 24 май 2021 г. 

Инициативата за това начинание е стартирана от Клуба на стипендиантите и приятелите на Фондация „Атанас Буров“ и e подкрепена от настоятелите на Фондацията. 

Стипендиите покриват стандартната такса за регистрация за изпита в размер на 700 долара за CFALevel 1 и 600 долара за FRM Level 1 и ще бъдат предоставени на кандидати, които се явяват на изпита за първи път

За да бъдат допуснати до конкурса, кандидатите трябва да отговарят на изискванията за регистрация за изпит съответно за CFA Level 1 & FRM Level 1

Конкурсът ще се проведе в два кръга: 

1.     Подбор по документи, при който ще бъдат допуснати единствено кандидатите, регистрирани в, или отговарящи на изискванията за регистрация в CFA/FRM програмите. 

2.     Пробен изпит CFA Level 1, който ще се проведе на 16 юли 2022 г. и пробен изпит FRM Level 1, който ще се проведе на 17 юли 2022 г., в сградата на Райфайзенбанк, на адрес: гр. София 1407,  район Лозенец, бул. Никола Й. Вапцаров №55, Експо 2000, Фаза III, ет. 6. Изпитът се провежда съвместно с Kaplan Schweser.

Кандидатите трябва да представят: актуална автобиография и мотивационно писмо на английски език, и копие на академична справка (диплом), не по-късно от 10 юли 2022 г.

Актуална информация за конкурса е достъпна на страницата на Фондация „Атанас Буров“ www.atanasburov.org в раздел „Вести“:  

Изборът на стипендиантите е изцяло обективен и е на база на резултатите от пробните изпити (mockexam).

Крайният срок за подаване на документи е 10 юли 2022 г., като те трябва да бъдат изпратени до следните два електронни адреса: fnburov@postbank.bgburov.club@gmail.com със следния Subject (Относно): CFA Scholarship 2022 или FRM Scholarship 2022, съответно. Телефони за контакт 02 811 6433; 02 811 6434. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още