IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Investor.bg осигури стипендии за Магистърската програма по предприемачество

Компанията подкрепя финансово шестима студенти на двусеместриалната магистърска програма по предприемачество и финанси

10:05 | 20.02.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Студенти от Висшето училище по застраховане и финанси&nbsp;по време на обучението. <em>Снимка: ВУЗФ</em></p>

Студенти от Висшето училище по застраховане и финанси по време на обучението. Снимка: ВУЗФ

Като част от мисията на медийна група Инвестор.БГ за насърчаване и развиване на предприемаческото мислене у младите хора, финансовият сайт Investor.bg подкрепи магистърската програма по предприемачество и финанси за учебната 2011-2012 година, осигурявайки частични стипендии на 6-ма студенти. Младежите бяха избрани по документи и чрез допълнителни интервюта още през ноември.

Шестимата студенти, които учат двусеместриалната магистърска програма по предприемачество и финанси (съвместна програма на Института за предприемачи на Cisco и Висшето училище по застраховане и финанси - ВУЗФ), имаха възможност и да усетят работната атмосфера в офиса на финансовата медиа, като се отзоваха на поканата на екипа на Investor.bg да дискутират заедно с председателя на борда на директорите и основател на компанията Любомир Леков актуални теми от икономиката и частния бизнес.

В магистърската програма студентите са предимно работещи хора, които вече имат опит в практиката, разработвайки собствен бизнес или като експерти в частни фирми.

Избраните студенти, стипендианти на Investor.bg, задаваха интересни въпроси както към основателя Любомир Леков, така и към главния редактор на финансовия сайт Андрей Любенов. В рамките на час всеки от тях имаше възможност да разкаже за себе си и да сподели какви перспективи вижда за реализацията в България на младите хора.

Тъй като дискусията беше интересна и полезна за младите стипендианти, по предложение на основателя на Инвестор.БГ Любомир Леков ще бъде организирана и втора среща, на която да се дискутират въпроси по конкретен казус, избран от самите студенти.

Investor.bg ще продължи и в бъдеще да подкрепя проекти, насърчаващи образованието и бизнес мисленето на младите хора в България.

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 12 години
Интересно: Завършваш тази магистърска програма и ставаш магистър-предприемач? Или предприемач-магистър?То, все едно, да "учиш" за мъж/жена...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още