IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония е използвала 4,5 трлн. йени за валутни интервенции през август

Предполага се, че основната намеса на пазара е извършена на 4 август, когато йената поевтиня рязко спрямо долара

15:31 | 31.08.11 г.
Япония е използвала 4,5 трлн. йени за валутни интервенции през август

Японските власти са извършили валутни интервенции чрез продажби на йени на обща стойност 4, 513 трлн. йени между 28 юли и 29 август, съобщиха от министерството на финансите на страната, цитирани от РИА Новости.

По-подробната информация за продаваните обеми по дни ще бъде оповестена през първата половина на ноември, като точната дата на публикацията ще стане ясна през октомври.

Настоящите данни предполагат, че основните действия са били извършени на 4 август, когато плъзнаха слухове за интервенция на стойност 4,46-4,66 трлн. йени за понижаване на курса на японската национална валута, тъй поскъпването й спрямо останалите големи валути се отразява на доходността на местните износители.

Тогава курсът на йената достигна 80,25 йени за долар от 77,10 йени за долар, но ефектът от интервенцията скоро бе загубен и японската валута достигна и рекордна стойност от 75,94 йени за долар на 19 август.

Ежедневният обем на транзакциите йена-долар на японския валутен пазар се оценява на 22 трлн. йени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още