IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инфлацията в Китай през октомври отбеляза 33-месечно дъно

От юли 2011 г., когато достигна 3-годишен връх, темповете на растеж на потребителската инфлация се забавят заради понижения ръст в цените на храните

08:57 | 09.11.12 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Инфлацията в Китай през октомври отбеляза 33-месечно дъно

Инфлацията в Китай неочаквано се понижи до 33-месечен минимум заради свитите разходи за храна, предаде Bloomberg.

През октомври индексът на потребителските цени се е повишил с 1,7% на годишна база, показват данни на китайската национална статистическа служба, докато анализатори очакваха ръст от близо 2%.

Агенцията припомня, че производствената инфлация в Китай също се понижи през октомври – до 2,8 на сто от 3,6% през септември.

От юли 2011 г., когато достигна 3-годишен връх, темповете на растеж на инфлацията в Китай се забавят заради понижения ръст в цените на храните и свитите разходи за храна в страната.

През миналия месец цените на храните в страната са се повишили с 1,8% на годишна база, докато през септември беше отчетен годишен ръст от 2,5 на сто.

Докладът за инфлацията вероятно ще донесе известно облекчение на управляващите в Пекин, които тази седмица трябва да определят новият лидер на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още