IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промишленото производство в Германия изненада приятно анализаторите

Индикаторът е нараснал с 0,3% на годишна база през август

13:38 | 09.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Промишленото производство в Германия изненада приятно анализаторите

Промишленото производство в Германия се е подобрило през август, надвхърляйки очакванията на анализаторите.

Данните на статистическата служба на Германия Destatis показват, че през осмия месец промишленото производство на страната се е увеличило с 1,4% в сравнение с понижението от 1,1%, отчетено през юли. Анализаторите очакваха подобрение в рамките на 1%, пише WBP Online.

За август производството е нараснало с 0,3% на годишна база. През юли то отчете понижение от 1,7% спрямо юли 2012 г. Тогава анализаторите останаха неприятно изненадани, защото очакваха спадът да е с 1,4%.

Августовските данни на Deutsche Bundesbank за поръчките за производство, изнесени във вторник, бяха разочароващи. Те показват, че икономиката не се възстановява според очакванията това да се случи бързо.

За осмия месец производствените поръчки са се свили до 0,3% от 1,7%, колкото бяха през юли. На годишна база производствените поръчки са нараснали с 3,1%. За юли ръстът е бил от 2,3 на сто в сравнение със същия месец на 2012 г.

Търговският излишък на Германия се сви до 13,1 млрд. евро през август в сравнение с отчетените през юли 16,2 млрд. евро, се посочва още в публикуваните във вторник данни на Destatis.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още