IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българин спечели трейдинг състeзание на Масачузетския технологичен институт

Състезанието, спонсорирано от най-големите банки и брокерски къщи в САЩ, е включвало шест реални ситуации от световния фондов пазар

13:03 | 03.12.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Българин спечели трейдинг състeзание на Масачузетския технологичен институт

Третокурсникът по математика в Принстънския университет в САЩ Кубрат Данаилов спечели заедно със свой състудент престижното състезание по трейдинг на Масачузетския технологичен институт (MIT). Надпреварата се проведе през ноември в Бостън, Масачузетс.

В събитието взеха участие повече от 100 студенти в екипи от по двама участници от най-престижните американски университети – Харвард, Принстън, Йейл, МIТ, Колумбийския университет и други. Състезанието се провежда в рамките на един ден, като се симулират шест реални ситуации от световния фондов пазар.

Отборното класиране се прави на база обема на общите печалби или загуби по всеки от казусите. След ревизия на допусната грешка от оценителите на една от задачите, екипът на Данаилов се класира на първо място.

Състезанието се спонсорира от най-големите банки и брокерски къщи от финансовата индустрия на САЩ. Наградата за двамата победители е участие в международното трейдърско състезание Rotman International Trading Competition, организирано от университета на Торонто, Канада, което ще се проведе през месец февруари 2014 г.

Кубрат Данаилов е на 21 години и е Балкански шампион по математика за 2011 г. и носител на два бронзови медала от Международните олимпиади по математика през 2010 г. в Казахстан и през 2011 г. в Амстердам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 22 rate down comment 0
milioner4e
преди 10 години
Браво!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още