IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заплатите в Япония нараснаха с най-бързия си темп от 2 години през декември

Средният месечен доход в страната достигна 3 100 щатски долара през 2013 г.

09:39 | 05.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Заплатите в Япония нараснаха с най-бързия си темп от 2 години през декември

Общите парични приходи на служителите в Япония са нараснали с 0,8 на сто през декември на годишна база, показаха последните правителствени данни. Растежът бе вторият пореден на месечна база и най-бързият в последните близо две години, съобщава CNBC.

Заплащането за извънреден труд – индикатор за подобряването на корпоративната дейност, се повиши с 4,6% през последния месец на 2013 г., отчитайки деветия си пореден растеж според данните на Министерството на труда.

Като отражение на подобрените корпоративни печалби, специалните плащания са нараснали с 1,4% спрямо година по-рано. Равнището предполага, че зимните бонуси на служителите вероятно са отчели ръст за първи път в последните пет години.

Повече за представянето на корпоративния сектор вижте в материала на Bloomberg!

Според Японската централна банка ръстът на заплатите e от решаващо значение в борбата за окончателно излизане от дефлацията. Институцията е заложила пред себе си цел за постигане на инфлация от 2 на сто в рамките на две години, което според някои експерти е прекалено амбициозен план.

Редовното заплащане в страната е отстъпило с 0,2 на сто, смъквайки се за 19-ти пореден месец. Темпът на спад обаче се забавя в последните няколко месеца.

Реалните заплати, който се вземат под внимание в определянето на потребителската инфлация, са намалели с 1,1% спрямо същия период преди година.

През 2013 г. средните месечни парични доходи в Япония спряха спада си за пръв път от три години насам, достигайки 314 150 йени (около 3 100 долара).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още