IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Секторът на услугите в САЩ се ускори до 4-месечен връх през януари

PMI индексът се покачи до 56,7 пункта от 55,7 пункта през декември

17:21 | 05.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Секторът на услугите в САЩ се ускори до 4-месечен връх през януари

Растежът в американския сектор на услугите се ускори до 4-месечен връх през януари, предава Ройтерс.

Индексът на мениджърите по покупките (т. нар. Рurchasing Мanagers Index, PMI) в сектора на услугите, съставян от Markit, се покачи до 56,7 пункта от 55,7 пункта през декември. Стойности над 50 пункта свидетелстват за експанзия, а под тях – за свиване в активността.

Работодателите обаче са назначили по-малко персонал в сектора на услугите спрямо декември. Измерителят на заетостта на Маrkit се сви до 54,1 пункта от 55,2 пункта.

Темпото на наемане на нова работна ръка „остава гъвкаво, имайки предвид факта, че компаниите са най-оптимистични от 3 години насам“, коментира главният икономист на Markit Крис Уилиямсън.

Заетостта в секторите услуги и промишленост предполага, че като цяло прирастът на работните места ще гравитира около 200 хил. за месеца, след като работните позиции се свиха до 74 хил. през декември. Анкетираните от Ройтерс икономисти прогнозират създадените места през януари да бъдат 185 хил.

Същевременно стана ясно, че заетостта в частния сектор на САЩ се е повишила с по-малко от очакваното, показаха данните на ADP. През януари са били създадени 175 хил. работни места при предвиждания за 189 хил.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още