IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво предстои за валутните пазари тази седмица?

Икономическият календар е относително беден, но все пак има показатели, които не бива да бъдат пропускани

08:51 | 21.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Какво предстои за валутните пазари тази седмица?

Новата седмица не изглежда особено активна откъм планирани данни в икономическия календар на водещите държави. По всяка вероятност погледите на инвеститорите ще бъдат насочени основно към проблемите в Близкия Изток, както и към разследването на трагичния инцидент с малайзийския самолет над Украйна.

В същото време сезонът на отчетите навлиза в разгара си, като се очакват резултатите за полугодието на много от най-ключовите компании в технологичния сектор на САЩ.

И все пак – ето основните събития от икономическия календар, които могат да повлияят на настроенията на валутния пазар:

Понеделник се очертава като най-бедния ден откъм събития в икономическия календар. Погледите на инвеститорите ще бъдат насочени към публикуването на месечния бюлетин на германската централна банка, от който ще станат ясни очакванията на институцията за перспективите пред най-голямата икономика в Европа.

Във вторник се очакват данни за потребителската инфлация, цените на жилищата и продажбите на съществуващи жилища в САЩ.

В сряда пазарните участници ще насочат погледите си към Великобритания, тъй като ще бъде публикувана стенограмата от последното заседание на ръководителите на Английската централна банка. Тя трябва да покаже дали банкерите са останали единодушни в подкрепата си за безпрецедентните мерки за вливана на ликвидност на пазарите.

По-рано през деня Австралия ще представи данни за инфлацията в страната.

Четвъртък ще бъде най-активният ден откъм планирани новини през тази седмица. Тогава ще бъдат публикувани ключови данни за производствената активност в редица държави – САЩ, Китай, Япония, Франция, Германия, както и за еврозоната като цяло.

От Великобритания се очакват данни за продажбите на дребно, а от САЩ – за продажбите на нови жилища и молбите за безработица.

В последния работен ден за седмицата – петък, институтът Ifo ще представи редовните данни за бизнес климата в Германия. Новини за същия показател се очакват и от GfK. По обяд българско време пък еврозоната ще публикува данни за паричното предлагане и кредитите към частния сектор.

От САЩ пък се очакват данни за поръчките на дълготрайни стоки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още