IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите молби за помощи при безработица в САЩ спадат под 300 хил.

Спадът от 14 хил. спрямо предходния седемдневен период предполага, че възстановяването в САЩ може би е малко по-силно, отколкото инвеститорите очакват

17:03 | 21.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Новите молби за помощи при безработица в САЩ спадат под 300 хил.

Броят на новите молби за помощи при безработица в САЩ нарастват с 298 хил. през последната седмица, спрямо ръст от 312 хил. през предходния седемдневен период и прогнози за 303 хил. молби, съобщава WBP Online.

Спадът от 14 хил. молби предполага, че възстановяването в САЩ може би е малко по-силно отколкото инвеститорите очакват.

Общият брой на подадените молби намалява до 2,5 млн. души през същия период, оставайки по-ниско от очакванията за 2,52 млн. души и от 2,55 млн. през предходната седмица.

Протоколът от юлската среща на Федералния резерв (Фед), публикуван в сряда, показва, че някои банкери са за вдигане на лихвените равнища по-рано, ако бъде отчетено достатъчно количество положителни данни за икономиката.

Добрите данни за безработицата може и да не означават автоматично повишаване на лихвите, но са добра новина за инвеститорите, които  вече станаха свидетели на по-силен долар и завишени капиталови равнища като реални доказателства за възстановяването.

Сега в центъра на вниманието попада годишната икономическа среща в Джаксън Хоул, която започва днес. На тридневната среща под надслов „Преоценка на динамиката на трудовия пазар“ ще присъстват централни банкери, финансови представители и лидери на пазара от целия свят, включително председателите на Фед и Европейската централна банка Джанет Йелън и Марио Драги, които ще обсъждат икономиката и паричната политика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още