IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германските промишлени поръчки със силен ръст през юли

Чуждите поръчки растат повече от местните, което се дължи на тези извън еврозоната

10:02 | 04.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Германските промишлени поръчки със силен ръст през юли

Промишлените поръчки в Германия отчитат по-висок от очакваното ръст през юли, пише MarketWatch, позовавайки се на данни на икономическото министерство на страната.

Те нарастват с 4,6% на изгладена база през месеца, надхвърляйки очакванията на анализаторите за ръст от 1,2%. В същото време данните за юни биват коригирани нагоре до спад от 2,7%, след като първоначално беше отчетено свиване от 3,2 на сто.

С основен принос за доброто представяне са големите поръчки, които значително надхвърлят очакванията, като без тях останалите поръчки отчитат ръст от 2,1%.

Данните са едни от малкото положителни за германската икономика в последно време като редица показатели разочароваха и доведоха до понижаване на очакванията за растежа на страната.

Ръстът на поръчките извън Германия надхвърля този на вътрешното търсене, показват данните. Чуждите поръчки се увеличават с 6,9%, докато домашните нарастват с 1,7%. Чуждите поръчки извън еврозоната отчитат увеличение с 9,8%, докато тези в рамките на валутния блок се покачват с 1,7 на сто.

Поръчките на производствено оборудване се увеличават с 8,5% през юли, като най-силен ръст отчитат тези извън еврозоната, нараствайки с 14,6%, съобщава министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още