IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доходността по 10-годишните ДЦК на Китай слезе до най-ниското си ниво от 2009 г.

Възвръщаемостта по дългосрочните облигации се насочва към пети пореден седмичен спад

10:12 | 18.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Доходността по 10-годишните ДЦК на Китай слезе до най-ниското си ниво от 2009 г.

Доходността по 10-годишните държавни ценни книжа (ДЦК) на Китай се понижи до най-ниското си ниво от 2009 г. на фона на спекулациите, че централните банкери ще предприемат още мерки, за да стимулират втората по големина икономика в света, пише Bloomberg.

По време на късната търговия в Шанхай доходността по облигациите с падеж 2025 г. намаля с 2 базисни пункта до 2,96%, насочвайки се към пети пореден седмичен спад, съдейки по данни на National Interbank Funding Center. Това е най-ниското ниво за 10-годишните книжа от януари 2009 г., показват данни на ChinaBond.

Икономическите условия се влошиха през четвъртото тримесечие, сочат резултатите от проучване на нюйоркска анализаторска група. Тази седмица икономистите на Централната банка на Китай намалиха своите прогнози за икономическия ръст през 2015 г. до 6,9% от 7%, дори когато ноемврийските данни за индустриалното производство, продажбите на дребно и инвестициите в дълготрайни активи показаха признаци за стабилизация.

Централната банка на Китай ще намали основните си лихви още веднъж до края на 2016 г., издават резултатите от допитване на Bloomberg.

За икономическия растеж запитаните от агенцията анализаторите очакват забавяне до 6,5% догодина спрямо 6,9% за тази.

Финансовата институция понижи основните си лихвени проценти шест пъти от края на 2014 г. и понижи минималните задължителни резерви за банките.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още