IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще движи пазарите през седмицата

Заради Великденските празници в понеделник редица ключови борси няма да работят

09:37 | 28.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Пазарите са изправени пред поредна не особено вълнуваща седмица. Това до голяма степен се дължи на Великденските празници. Въпреки това ни очакват изказвания на ключови централни банкери - на председателя на федералния резерв Джанет Йелън и на управителя на Английската централна банка Марк Карни.

В понеделник, 28 март, ще бъдат затворени големите пазари в Европа, Австралия и Нова Зеландия, но нюйорката фондова борса ще работи.

В САЩ ще бъдат публикувани данни за данни за ръста на предварителните договори за жилищни продажби.

Във вторник, 29 март, се очакват данни за продажбите на дребно на годишна база в Япония.

В САЩ изявление ще има председателят на федералния резерв Джанет Йелън, а The Conference Board ще публикува доклада си за потребителското доверие.

В сряда, 30 март, се очакват данните на частната изследователска компания ADP за заетостта извън земеделието в САЩ, както и седмичният доклад за петролните резерви на Администрацията за енергийна информация.

В четвъртък, 31 март, изявление ще има управителят на Английската централна банка Марк Карни. Освен това ще бъдат публикувани данни за баланса по текущата сметка на Великобритания, както и финалното четене на резултатите за ръста на БВП през четвъртото тримесечие.

Евростат ще публикува данни за инфлацията в еврозоната.

В петък, 1 април, излизат ключови данни за индекса на мениджърите по поръчките (PMI) в производствения сектор в Китай. Ще бъдат публикувани доклади както на частните изследователски компании Markit и Caixin, така и на правителството. И двата индекса от месеци наред бележат спадове и са под границата от 50 пункта, което означава, че секторът се свива.

В последния ден от седмицата излизат и правителствените данни за заетостта в САЩ, които се следят внимателно от Федералния резерв на САЩ. Ако трудовият пазар в САЩ продължава да се стабилизира, каквато е тенденцията през последните месеци, вероятно ще се увеличат шансовете за повишение на лихвените проценти още през април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още