IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия може да отчете бюджетен излишък от 14 млрд. евро

Новата прогноза се основава на солидния икономически растеж и повишаващите се данъчни приходи, отбеляза Der Spiegel

17:42 | 28.10.17 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Германия може да отчете бюджетен излишък от 14 млрд. евро през 2017 г., съобщава сп. Der Spiegel. Така се осигурява по-голяма възможност за маневри в преговорите на консервативния блок на германския канцлер Ангела Меркел за съставяне на нова управляваща коалиция с либералната, ориентирана към бизнеса, Свободна демократическа партия и Зелените, съобщи Ройтерс.

Новата прогноза се основава на солидния икономически растеж и повишаващите се данъчни приходи, отбеляза Der Spiegel.

По-рано финансовото министерство очакваше балансиран бюджет, макар че водещите германски икономически институти прогнозираха миналия месец рекорден цялостен бюджетен излишък, включващ и правителствата на провинциите, за следващите години. 

Новите очаквания са добра новина за консерваторите на Меркел, зелените и свободните демократи, чиито предложения ще доведат до нови разходи за около 100 млрд. евро през следващите четири години.

Поредният кръг преговори за създаване на коалиционно правителство в Германия, който е фокусиран върху имиграционната политика и предоставянето на убежище, бе отложен за идната седмица, тъй като в четвъртък след 11 часа разговори страните не успяха да се споразумеят.

Министерството на финансите не е коментирало информацията на списанието, но следващата му прогноза за приходите ще бъде публикувана в средата на ноември.

Излишъкът ще позволи на правителството да покрие разходите от 7 млрд. евро, които се очакват по споразумение за ядрени отпадъци, както и разходи на стойност 6,7 млрд. евро свързани с мигрантите, като няма да се наложи да се черпят средства от резервната сметка от 20 млрд. евро, създадена в разгара на мигрантската криза през 2015 г. 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 7 rate down comment 0
bgMan
преди 6 години
Никой не те кара насила да стоиш в територия на НАТО.Щом като НАТО ти пречи, нищо освен личната ти простотия и непригодност за каквото и да е, е истинската причина просто да стоиш и да виеш вместо да отидеш там, където условията са най-близки до личните ти копнежи и пристрастия. Или става въпрос само за усвояване на руските грантове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 1
one_1980
преди 6 години
Вич ти осмисляш ли какво пишеш и дали има общо с реалността.Кой е нахлул- че има западни банки, търговски вериги- те ли сасъсипали БГ икономиката или крадливите и некомпетентни да управляват комунисти и ДС. Кой е опустошил територията- Запада или местните мутри, ДС агенти и прочие.Ако ти се смяташ за колониален роб- бъди си такъв
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 9
Dimat
преди 6 години
до bgMan:Не чувстваш ли,че простотии ръсиш ти?!За каква "свобода" дрънкаш,като нас ,целокупния народ никой не ни пита,дали искаме да ни натикват в НАТО и ЕС?Ти на това свобода ли му казваш,или си е насилствено напъхване чрез западните слуги,"български" управници?!Не беше ли това посегателство срещу националната сигурност и суверенитет,нещо,което доведе до безпрепятствено и неконтролирано нахлуване на западните банки,корпорации,търговски вериги и концесионери,изтърбушили остатъците от национална икономика и принудили близо 3 милиона от трудоспособните българи да напуснат опустошените територии и се затичат на запад и главно в Германия,за да мият чинии и бършат височайшите *** на склеротизирали господари?А щом ние сме се превърнали веднъж в колониални роби,където и да отидем,на каквото и да е "свободно" място,ние винаги ще си останем такива и отношението към нас,ще бъде,като към индивиди второ качество - нещо,което "западът" и в частност Германия,непрекъснато демонстрира към нас!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 2
bgMan
преди 6 години
Щом като е толкова коффти положението има поне свобода. Никой не може да спре теб и мен да отидем да живеем там, където не е ничия колония и няма да бъдем роби на никого. Или просто си ти харесва да ръсиш простотии защото за нищо друго не ставаш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 13
Dimat
преди 6 години
Бюджетният излишък на Германия е резултат на бюджетния недостиг,на присъединените и колонии в империята ЕС(по немскому,райх),направо,подарени и от господаря САЩ,колонии,челно място сред които заемаме и ние,генно НЕмодифицираните роби!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още