IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите не очакват положителен резултат от преговорите между САЩ и Китай

Китайските длъжностни лица все повече отказват да приемат широкообхватната търговска сделка, преследвана от президента Доналд Тръмп

15:30 | 07.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Развиващите се пазари рядко са били толкова разкъсвани между напрежението около търговската война и оптимизма, че централните банки ще продължат с усилията си за стимулиране на икономиката.

САЩ и Китай са готови да възобновят търговските преговори на високо ниво във Вашингтон в четвъртък и петък, като инвеститорите са скептично настроени, че ще бъде постигнат пробив, тъй като президентът Доналд Тръмп се изправя пред вътрешнополитически проблеми след стартираното от Конгреса разследване за импийчмънт. Преди това всички очи ще бъдат насочени към изказванията на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл във вторник и сряда, тъй като инвеститорите търсят улики дали централната банка ще наложи трето поредно намаляване на лихвите по-късно този месец.

Китайските длъжностни лица все повече отказват да приемат широкообхватната търговска сделка, преследвана от президента Доналд Тръмп. Стъпките, които Китай е готов да предприеме изключват ангажименти за реформиране на китайската индустриална политика или правителствените субсидии, които са обект на дългогодишните жалби в САЩ, свидетелстват лица запознати с дискусиите.

Инвеститорите също обръщат внимание на евентуални флуктуации в цената на китайския юан, когато пазарите на страната се отворят във вторник след едноседмична почивка поради честване на 70-та годишнина от основаването на Народната република. Goldman Sachs Group Inc., една от най-старите инвестиционни банки в света, остава скептично настроена за стабилността на валутата в близко бъдеще, тъй като очаква американските мита за китайски внос да бъдат увеличени на 15 октомври.

Въпреки че предполагаемата волатилност на валутите на развиващите се пазари е на най-ниското си ниво от два месеца насам, техническите индикатори предполагат, че спокойствието може да е на път да приключи. Петдесетдневната средна стойност на променливост е близо до надвишаване на 200-дневна мярка.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още