IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарната стойност на криптосектора е заплашена от американски препятствия

Секторът на криптовалутите отново приближава пазарна стойност от 2 трилиона долара, ниво, последно наблюдавано през май

20:00 | 12.08.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Секторът на криптовалутите отново приближава пазарна стойност от 2 трилиона долара, ниво, последно наблюдавано през май, но по-нататъшните ръстове са изправени пред предизвикателството на потенциалните нови изисквания за данъчно отчитане в САЩ, пише Bloomberg.

Стойността на повече от 8 800 токена, проследени от CoinGecko, се е повишила с 55% до 1,95 трилиона долара от дъното през юли, подпомогната от ръстовете при биткойна и етера.  Покачването на биткойн обаче се забавя поради надзора върху виртуалните валути в инфраструктурния законопроект, приет от Сената, според криптоборсата Luno.

„Ралито на биткойн беше ограничено и сега се движи между 45 хиляди и 47 хиляди долара, коментира Виджай Айяр, ръководител за азиатско-тихоокеанския регион на Luno в Сингапур.

Криптоиндустрията не успя да коригира правилата за данъчно отчитане, които се очаква да съберат около 28 млрд. долара приходи, въпреки големия натиск от страна на лобистите, а процедурните проблеми могат да застрашат усилията за промяна, когато Камарата на представителите приеме законопроекта.

Биковете остават безстрашни, с прогнози за 100 хиляди долара за биткойн.

крипто крипто

Най-голямата виртуална валута поевтинява с 1,43% до 45 435 долара към 13:15 часа българско време. Етерът и Bloomberg Galaxy Crypto Index също са надолу.

„Някои виждат регулацията като пречка“, казва Есме Пау, анализатор от China Tonghai Securities в Хонконг. „Моето виждане е за краткосрочен проблем и дългосрочна печалба. Регламентът увеличава прозрачността и приканва към по-широко участие на масовите потребители“, коментира той.

Преди възстановяването през последните три седмици, криптосекторът беше под натиска на репресии в Китай и тревогите за въздействието му върху околната среда заради енергията, необходима за създаване на монети и обработката на трансакции.

Кражбата на криптовалута на стойност 610 милиона долара в разрастващия се децентрализиран финансов сектор подчертава продължаващите рискове за сигурността. Хакерите са върнали около половината от парите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още