IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството на Италия прие бюджета за 2014 г.

Понижаването на данъците за бизнеса и работниците е значителна стъпка в правилната посока, коментира премиерът Енрико Лета

12:34 | 16.10.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Правителството на Италия прие бюджета за 2014 г.

Управляващата коалиция в Италия успя да приеме бюджета за следващата година часове преди да изтече крайния срок, наложен от Европейската комисия (ЕК), предаде Ройтерс.

„Не искам да изказвам крайни заключения, но смятам, че това е значителна стъпка в правилната посока – понижаването на данъците за бизнеса и работниците“, коментира премиерът Енрико Лета.

Кабинетът обаче не е успял да изглади различията си по някои детайли от бюджета за следващата година. Затова вероятно в него ще има празни полета, които ще бъдат попълвани в последствие, съобщават за FT източници, пожелали анонимност.

Предстои бюджетът да влезе за обсъждане и одобрение и от парламента.

Предвижда се бюджетният дефицит да бъде понижен до 2,5% от брутния вътрешен продукт (БВП), понижаване на данъците за бизнеса и върху труда с цел съживяване на инвестициите и потреблението, както и съкращения на публичните разходи с допълнителни 2,5 млрд. евро за периода 2014 – 2016 г. и още 1 млрд. евро от финансирането за регионите.

Очакват се и постъпления в размер на 500 млн. евро от продажбата на правителствени имоти.

Още за преговорите по бюджета вижте във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Видео виж още

Коментари

Финанси виж още