IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Motorola ще опита да измести iPad с таблет, на който ще се гледа телевизия

Таблетът на Motorola се очаква да е по-тънък и по-лек от iPad и да поддържа Adobe Flash

12:49 | 04.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Motorola ще опита да измести iPad с таблет, на който ще се гледа телевизия

Motorola разработва таблет, който ще позволи на потребителите да гледат телевизия, в опит да извоюва пазарен дял от iPad на Apple, съобщава Financial Times.

Устройството, което ще има 10-инчов екран и ще работи с операционната система на Google Android, може да се появи на американския пазар още през есента.

Вероятно телевизионната услуга ще бъде осигурена от мобилния оператор Verizon, казват запознати с плановете на Motorola.

Според анализатори пазарът на таблети ще се окаже новото бойно поле за високотехнологичните компании като Microsoft, Google и Research in Motion, които насочват усилията си срещу Apple.

IPad се превърна в хит за Apple, като изстреля компанията до номер 3 от номер 7 на пазара на преносими компютри, показват данни на Deutsche Bank.

Motorola не крие аспирациите си към пазарната ниша на iPad, а интеграцията на новия таблет с телевизия ще е ключово конкурентно предимство, коментират анализатори.

Verizon Wireless държи 25% от телевизионния пазар и 29% от пазара на мобилни услуги в САЩ.

Месеци преди премиерата на iPad по-рано тази година Apple не успя да убеди телевизионните продуценти да намалят цените на телевизионните предавания или да предложат пакет от най-гледаните телевизионни програми – стъпка, която щеше да подкопае традиционния модел за платена телевизия.

Въпреки добрите продажби на телефони и таблети на Apple, устройствата, работещи под Android, са завоювали 27% пазарен дял срещу 23% за iPhone, сочат данни на Nielsen.

Освен предлагането на безплатна телевизия в реално време, таблетът на Motorola атакува и други слаби места на iPad. Новото устройство ще поддържа Adobe Flash - софтуерът, който се използва в 90% от видеоматериалите в интернет. Apple подкрепи алтернативния стандарт HTML 5 и видеоматериали с Flash не могат да се гледат на iPhone и iPad.

Таблетът на Motorola се очаква да е по-тънък и по-лек от iPad и да позволява на потребителите да споделят безжичната си интернет връзка с други устройства. Устройството ще разполага и с две камери.

Motorola, Google и Verizon са отказали коментар по новината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:17 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още