IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vodafone продава дела си в China Mobile

Компанията закупи дела си в китайската група за 3,25 млрд. долара, сега стойността му е около 6,7 млрд. долара

20:22 | 07.09.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Vodafone продава дела си в China Mobile

Vodafone, най-голямата телекомуникационна компания в света по размер на приходите, започна продажба на дела си от 3,2% в China Mobile. Това съобщават източници, близки до групата, цитирани от Ройтерс.

Целият дял в китайския телеком се оценява на 6,7 млрд. долара на база последната цена на акциите на компанията. Не е ясно каква част от дела е бил продаден във вторник.

Според двама източници на агенцията Vodafone може да продаде цялото си участие в China Mobile.

Планираната продажба е част от плана на британската група да се освободи от нестратегическите си активи. От компанията не са коментирали информацията.

Vodafone влезе в капитала на China Mobile чрез сделки на два етапа между 2000 и 2002 г., като плати общо 3,25 млрд. долара.

От началото на тази година акциите на китайската компания са поскъпнали с 12,5% при спад на индекса Hang Seng от 2,2 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 13 години
И, в тази връзка, нашите мобилатори са същите катили.Защото, умен човек, като му обясняват нещо, слуша, ако не е ясно-пита, а тези кратуни дори и с едно от тези две прости неща /слушам-питам/ не могат да се справят. Година и горница. И, досега, са натрупали пропуснати ползи няколко стотин милиона лв - да са им честити :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 13 години
Тези , категорично, нямат мозък. Ако аз имах такъв дял на такъв пазар, просто бих купувал още.Обаче...обаче, понеже и китайците изостават в някои отношения, току-виж, съгласил съм се. Можеха да увеличат ресурса зи двойно за половин година, не пожелаха. - Верно, и те издишат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още