IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С близо 8-те млн. лв. за реклама се цели поне 5% ръст на туристите

Туристическите приходи пък се очаква да нараснат с 3%

16:53 | 23.09.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
С близо 8-те млн. лв. за реклама се цели поне 5% ръст на туристите

Очакват се поне 5% ръст на туристите от Германия, Великобритания и Русия в резултат на започващата масирана рекламна кампания на българския туристически продукт на трите целеви пазара.

Рекламната кампания е на обща стойност 7,9 млн. лв. и ще се реализира по проект на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, финансиран по оперативна програма (ОП) „Регионално развитие“, съобщиха от управляващия орган на ОП.

Ася Йосифова, ръководител на проекта с название „Интегрирани рекламни кампании на българския туристически продукт в Германия, Великобритания и Русия”, посочи, че основната цел на проекта е за три години приходите в туризма от тези държави да се увеличат с 3%. Посоченият проект е със срок на реализация до края на 2011 г.

Кампанията в Русия, която току-що стартира на Международното изложение Otdih–Leisure, е насочена главно към многомилионната аудитория на Москва и Санкт Петербург. Предвидено е тя да достига и до жителите на Литва, Латвия, Естония, Казахстан, Украйна, Беларус, Армения, Азербайджан, Молдова и Казахстан.

По време на кампанията ще се разчита както на традиционните, така и на модерните електронни рекламни канали. Аудиторията на избраните руски телевизии е 98 млн. зрители, общият тираж на печатните медии, където ще се рекламира – 2,6 млн. броя, а слушателите на избраните радиа в Русия са 28 млн. Освен това рекламни материали ще има и в списанията на 3 авиокомпании, като се има предвид, че само с „Аерофлот” летят годишно над 12 млн. пътници.

Реклама ще има и в московското метро, където дневният трафик е 10 млн. човека, както и в метрото в Санкт-Петербург с трафик от 4,5 млн. човека, обясниха представители на фирмата изпълнител на кампанията.

Рекламната кампания на германския пазар цели да повиши познаваемостта на България като привлекателна целогодишна туристическа дестинация, да стимулира избора и решението за почивка, както и да разшири групата на „повтарящи” се посещения у нас. Според направено проучване потенциалът на бизнес пътуващите у нас германски граждани е 3,35 млн. души, при пенсионерите над 60 години – 17,4 млн., а при хората на средна възраст – 10,3 млн. човека.

До тези целеви групи в Германия ще се достига чрез специализирани издания, вестници и телевизии с потенциална обща аудитория от 11,4 млн. души. Ще се разчита и на онлайн медии с 13 млн. потребители, както и на външна реклама.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
alekra
преди 13 години
Удобрявам инициативата, при положение, че страни като Македония, Хърватска, Румъния и др. рекламират масирано по телевизии като CNBC и представляват конкуренция за туристическия ни сектор на икономиката. За да не бъдат пропиляни средствата напразно обаче трябва да се акцентира над промяна на съзнанието както на собствениците на бизнеси така и свички заети в туризма. Необходимо е всички да разберат веднъж завинаги, че обслужването ни трябва да бъде такова, че да кара туристите да се връщат отново при тях. Света е малък и лошата реклама стига до широка аудитория по-бързо и лесно отколкото доста хора мислят. Колкото и да е трудно за българина трябва да бъде преглътнато собственото его, да се приземи, да сложи усмивка на лице и да слугува на клиента, който му осигурява работа и приходи. Ако това не се случи страни като Турция и Тайланд ще станат по-предпочитани дестинации дори и за българи. Няма място за непрофесионалисти в света на бизнеса в наше време! Не подлежи на критика! Амин!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още