IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook и Skype обмислят съюз

Комбинацията от двете компании ще бъде истинско предизвикателство за Google, който също се е прицелил в пазара на интернет комуникации

11:54 | 30.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Facebook и Skype обмислят съюз

Facebook Inc. и Skype водят преговори за сливане на комуникационните услуги, които предлагат в интернет, съобщава Wall Street Journal.

Партньорството, което се очаква да бъде обявено в близките седмици, ще позволява на потребителите на Facebook да се включват в Skype през своите Facebook Connect регистрации. Така те ще могат да изпращат текстови съобщения, да провеждат разговори и да осъществяват видео връзка със своите Facebook приятели чрез Skype.

Интегрираните функции са включени във версията Skype 5.0, която се очаква да бъде представена през следващите няколко седмици.

Партньорството вероятно ще засили натиска върху Google Inc. който води битка с Facebook за вниманието на интернет потребителите. Миналият месец Google интегрира телефонна услуга в своята Gmail електронна поща.

Според източници, запознати с Facebook-Skype проекта, предлагането на видео и телефонна връзка от страницата на Facebook ще бъде „логична следваща стъпка“ на партньорството.

Партньорството ще интегрира по-тясно 560-те милиона регистрирани потребители на Skype – 124 млн. от които използващи услугата поне по веднъж на месец – с 500-те милиона потребители на Facebook.

Skype предлага свободен софтуер, който позволява на потребителите да осъществяват безплатни видео разговори помежду си през интернет. Skype разполага и с платена услуга която предлага възможността за евтини разговори между Skype и мобилни телефони.

Комбинацията от двете компании ще бъде истинско предизвикателство за Google, който също се е прицелил в пазара на интернет комуникации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още