IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nielsen отново заговори за IPO

След близо година чакане компанията ускорява процеса по излизане на фондовата борса

17:08 | 10.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Nielsen отново заговори за IPO

Американската компания за социологически проучвания и измерване на аудитория Nielsen започва роудшоу за представяне на плановете си за излизане на борсата. Така за пореден път се появява информация, че компанията ще става публична.

През миналата година бяха обявени намерения за привличане на около 1,5 млрд. долара от пазара, след което очакванията бяха ревизирани нагоре първоначално до 1,75 млрд. долара, а впоследствие се появиха и твърдения за 2 млрд. долара.

Според сегашната информация точната цена на акциите, които ще бъдат предложени, ще стане ясна на 25 януари, или две седмици след началото на роудшоуто, пише CNBC.

Предположенията са, че от собствениците на компанията, които са шест фирми за дялови инвестиции, ще искат между 20 и 22 долара за акция, което означава, че ще се търсят между 1,5 и 1,75 млрд. долара.

Първоначалните намерения на Nielsen да стане публична бяха заявени в средата на миналата година, след което в продължение на месеци бе чакан „правилният момент“ за излизане на борсата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още