IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стив Джобс лично представи новия iPad

Доставките на новия таблет ще започнат на 11 март в САЩ и на 25 март в други над 20 страни

21:58 | 02.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>Apple представи днес iPad2. Снимка: Apple.com</p>

Apple представи днес iPad2. Снимка: Apple.com

Изпълнителният директор на Apple Стив Джобс изненада феновете си, излизайки днес на сцената в Сан Франциско, за да представи следващата версия на таблетния компютър iPad, предаде Wall Street Journal.

Появата му беше посрещната с аплодисменти от изправилата се на крака аудитория. По-рано тази година Джобс излезе в отпуск по медицински причини и присъствието му на представянето на iPad не беше сигурно.

IPad 2 е по-тънък и по-лек от предшественика си и има две видеокамери. Стартовата му цена ще бъде 499 долара – същата като на първата версия на таблета. Той ще се предлага от AT&T и Verizon Wireless. Доставките на новия таблет ще започнат на 11 март в САЩ и на 25 март в други над 20 страни.

Джобс е представил статистика за продажбите на първия iPad, които започнаха в началото на април миналата година. Устройството е генерирало приходи в размер на 9,5 млрд. долара през 2010 г.

Към края на 2010 г. в продажба е имало 30 различни таблета, по данни на компанията за проучвания PRTM. Сега от групата преброяват 102 таблета на 64 различни производителя, които или вече са налични, или се разработват.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още