IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

YouTube увеличава работната си сила с 30%

В същото време някогашният гигант в интернет - AOL Inc, обяви, че планира да съкрати близо 20% от служителите си

13:04 | 11.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
YouTube увеличава работната си сила с 30%

Сайтът за споделяне на видеосъдържание YouTube, собственост на Google, обяви, че ще увеличи служителите си с над 30%, добавяйки 200 нови работни места, предаде Ройтерс.

В съобщението си, публикувано на блога на компанията, от YouTube посочват, че на сайта се качват над 35 часа видеосъдържание всяка минута, а всекидневно се гледат над 2 млрд. видеоклипа.

В момента YouTube има близо 650 служители. Повечето от новите работни позиции ще са главния офис на компанията в Сан Бруно, Калифорния. Нови работни места ще бъдат открити и в Милано, Санкт Петербург, Токио и Цюрих. Позициите са най-различни.

Google купи YouTube през 2006 г. за 1,65 млрд. долара. От Google обаче никога не са представяли отделни финансови данни, които да покажат дали сайтът за видеосъдържание допринася значително за печалбата на търсачката.

В същото време някогашният гигант в интернет - AOL Inc, обяви, че планира да съкрати близо 20% от работната си сила, след като придоби Huffington Post.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още