fallback

Samsung отвръща на патентната атака на Apple

Южнокорейската компания е внесла съдебни жалби за нарушени патенти по отношение на технологиите за мобилни комуникации

11:53 | 22.04.11 г.
Автор - снимка
Създател

От Samsung са заявили, че на свой ред са завели дело срещу Apple за нарушаване на патентните им права, седмица след като Apple подаде оплакване в щатски федерален съд, че Samsung копира продуктите й, предава Bloomberg.

Samsung е внесла жалби до съдилища в Сеул, Токио и Манхайм, твърдейки, че от Apple са нарушили патенти по отношение на технологиите за мобилни комуникации. От Apple са отказали коментар.

Става въпрос за патенти на Samsung, свързани с комуникационни стандарти и технология, която осъществява безжичен трансфер на данни между мобилни телефони и персонални компютри, са уточнили от южнокорейската компания.

Това развитие задълбочава правния спор, който сблъсква производителят на продуктите iPhone и iPad (Apple) с този на Galaxy (Samsung), на фона на растящо търсене за смартфони и таблетни копмютри.

Главният изпълнителен директор на Apple Стив Джобс, който разчита на Samsung за доставката на чипове за продуктите на своята компания, заяви миналия месец, че Samsung е сред производителите на таблети, които се опитват да превърнат 2011 в „годината на подражателите”.

Apple е вторият по големина клиент на Samsung - най-големият производител в света на чипове за съхранение на данни.

„Това е просто бизнес. Обичайният начин за справяне с такива случаи е контра иск. Това не е между ръководствата на компаниите – техните адвокати ще решат въпроса”, коментира Чан Дзин, бизнес професор в Националния университет на Сингапур.

”Apple може би се опитва да разнообрази доставчиците си и да намали зависимостта си от Samsung”, казва Дзин. „Никой друг доставчик обаче няма толкова ниски разходи, така че вероятно Apple няма да загърби изцяло Samsung”, посочва той.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:22 | 12.09.22 г.
fallback