IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Skype уволнява топ мениджъри преди сливането с Microsoft

Четирима вицепрезиденти, директорът на маркетинга и шефът на персонала са сред имената, за които се спекулира, че ще бъдат освободени

17:46 | 20.06.11 г.
Skype уволнява топ мениджъри преди сливането с Microsoft

Популярната служба за телефонни разговори през интернет Skype уволнява няколко висши мениджъри преди сливането си с корпорацията Microsoft, съобщи Bloomberg, като се позова на източници, близки до ситуацията.

Уволнението ще стане факт преди приключването на сделката за 8,5 млрд. долара, за да могат да бъдат изплатени доста по-малки компенсации на тези служители, отколкото биха получили след окончателното й финализиране.

Компенсациите за служителите често се обвързват със стойността на сделката, плащана на закупуваната компания, отбелязва източникът на Bloomberg.

От Skype си тръгват четирима вицепрезиденти, директорът по маркетинга и шефът на персонала, както и двама ръководители на услугата Qik, закупена от Skype през януари тази година.

Представител на компанията отказа да коментира информацията, като само отбеляза, че ще бъдат извършени кадрови промени в рамките на изменения във вътрешната политика.

Сделката между Microsoft и Skype бе обявена през май тази година и е най-скъпата в историята на купувача.

След приключването й Skype ще се превърне в структурно подразделение на Microsoft, като настоящият главен изпълнителен директор на интернет услугата Тони Бейтс ще го оглави, преминавайки на непосредствено подчинение на президента на Microsoft.

В петък бе получено одобрение на сделката от американската Федерална комисия по търговия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още